Šviesos žemėlapis

„Caritas Europa“ sveikina popiežių Pranciškų

2013 metų kovo 14 dieną 115 kardinolų per dvi dienas trukusią konklavą balsuodami išrinko Buenos Airių kardinolą Jorge Mario Bergoglio Katalikų bažnyčios popiežiumi. Naujasis dvasinis katalikų vadovas pasirinko šventojo Pranciškaus vardą.

Kalbėdamas apie popiežiaus išrinkimą tėvas Ernis Gillenas, „Caritas Europa“ prezidentas, sakė: „ „Caritui“ džiugu sutikti naują popiežių, kuris savo tarnystė pradėjo meilės ir brolybės žodžiais. Pranciškus meldėsi už savo pirmtakus ir, prieš palaimindamas Romą ir likusį pasaulį, prašė tikinčiųjų melstis už jį. Jis gali mumis pasitikėti. Mes sunkiai dirbsime, kad ir toliau galėtume tarnauti vargstantiesiems ir liudyti visa apimančią Viešpaties, žmonijos tėvo, meilę.“

„Caritas“ prisideda prie popiežiaus Pranciškaus maldų už Bažnyčią ir pasaulį. „Melskimės vieni už kitus, melskimės už visą pasaulį, nes jame esama nuostabios brolybės,“ sakė popiežius.

Kardinolas Jorge Mario Bergoglio, Argentinos jėzuitas, yra pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos. Jis pagarsėjo sergančiųjų ŽIV ir AIDS palaikymu, taip pat savo reikšminga veikla Argentinos ekonominės krizės laikotarpiu.

Kardinolas Oskaras Rodrigezas Maradiaga, „Caritas Internationalis“ prezidentas, visos „Caritas“ šeimos vardu džiaugėsi naujojo popiežiaus išrinkimu: „Jis pasirinko šventojo Pranciškaus, kuriam labai artima buvo gamta ir skurstantieji, vardą. Tikimės, kad jis palaikys mūsų pagalbą kenčiantiems nepriteklius.“

„Caritas Europa“ generalinis sekretorius Jorge Nuno Mejeris savo tinklaraštyje teigė: „Nuostabu, kad popiežius pasirinko vargstančiųjų globėjo vardą. Žinia, būdamas kardinolu Jorge Mario Bergoglio nevairavo automobilio ir keliavo viršuoju transportu kartu su kitais piliečiais, be to, aktyviai padėjo skurstantiems argentiniečiams. Dėkoju  Dievui už naująjį popiežių ir linkiu jam šventosios dvasios palaikymo šiame nelengvame darbe.“

„Vis dėlto Bažnyčia – tai ne tik popiežius ar kurija. Popiežiui Pranciškui reikalinga komanda. Jau pirmuosiuose viešuose pareiškimuose jis teigė, kad turime kartu dirbti vieni dėl kitų, melstis ir veikti patys, užuot laukę darbų iš popiežiaus. Visi mes, krikščionys katalikai, esame kviečiami prisidėti. Mes esame jo komanda,“ pridėjo Jorge Nuno Mejeris.

Caritas Europa informacija

INFO DĖL COVID-19

Paaukok vaikams

Popiežiaus Intencija 2020-05 mėn.

Gerumas mus vienija!