Šviesos žemėlapis

Kražiškiai lankė kraštiečius Senelių namuose

Praėjusį penktadienį aštuonios Kelmės rajono Kražių „Carito“ moterys su Kražių seniūnu Rolandu Karčiausku bei seniūnijos atstovėmis Liolių senelių namuose aplankė kraštiečius.

10 buvusių kražiškių netikėtus svečius sutiko su šypsenomis. Likimo valia valdiškuose namuose gyvenantys žmonės klausinėjo įvairių dalykų: kaip laikosi jų pažįstami, kaip pasikeitė Kražiai, ar gyvi ir sveiki buvę jų kaimynai. Ir patys pasakojo, jog Liolių senelių namuose yra sotūs, prižiūrimi, saugūs, tačiau savų namų vis viena pasiilgsta.

Šiltą susitikimą organizavo Kražių „Caritas“ ir seniūnija. Seneliams nuvežta Atvelykiui tinkančių lauktuvių: po puodelį, margutį, saldumynų. Dovanų maišelius iš savo lėšų sudėjo pačios „Carito“ moterys, seniūnija. Tačiau labiausiai žmonės džiaugėsi ne dovanomis, bet tuo, kad nėra užmiršti.

Kražių „Carito“ vadovė Danutė Ambrozaitienė pasakojo, jog savo kraštiečius Liolių senelių namuose lanko 11 metus iš eilės. Prieš Kalėdas prie bendro Kūčių vakarienės stalo sukviečiami dar savo namuose gyvenantys kražiškiai. Kitais metais 25 metus minėsiantis Kražių „Caritas“ vienija 35 seniūnijos moteris, tarp kurių – ir visos seniūnijos darbuotojos. Dauguma karitiečių – aktyvios.

D. Ambrozaitienė dėkojo visiems, kurių dėka „Caritas“ gali padėti tiems, kam labiausiai pagalba reikalinga, pradžiuginti žmones. Kražiškiai remia pagal išgales, padeda klebonas, verslininkai.

„Krašto žinių“ informacija

INFO DĖL COVID-19

Paaukok vaikams

Popiežiaus Intencija 2020-05 mėn.

Gerumas mus vienija!