Šviesos žemėlapis

Imigrantai ir EST savanoriai domėjosi lietuvių folkloru

Iš įvairiausių šalių į Lietuvą gyventi arba laikinai paviešėti atvykę užsieniečiai susiduria ne tik su nežinoma kalba, aplinka, bet ir kultūra. Balandžio 20 dieną, penktadienį, Kauno arkivyskupijos Konferencijų salėje Kauno Purienų vidurinės mokyklos folkloro klubas organizavo kultūrinę popietę, skirtą užsieniečiams, norintiems plačiau susipažinti su Lietuvos folkloru.

Keletą valandų trukusioje popietėje dalyvavo Europos savanorių tarnybos savanoriai iš Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos ir kitų šalių, taip pat Migrantų mokymo centro klientai.

Klubo nariai atliko keletą lietuvių liaudies dainų, pasakojo užsieniečiams apie su muzika susijusias tradicijas, prietarus. Keletą dainų jaunimas atliko improvizuodami, įnešdami į amžius išlikusius kūrinius jaunatviškos dvasios.

Svečiai ne tik dainavo, tačiau ir pamokė užsieniečius lietuviškų tautinių šokių, liaudies žaidimų. Rasės, kalbos, amžius – visi skirtumai ištirpo šokio sūkuryje: vienodai linksmai rateliuose trypė ir folkloro klubo paaugliai, ir įvairaus amžiaus užsieniečiai, ir „Lietuvos Carito“ darbuotojai. Nors ne visi iškart pasiryžo prisijungti prie besilinksminančiųjų, popietės pabaigoje patogiai įsitaisiusių kėdėse nebeliko nė vieno.

Kultūrinė popietė leido atsipalaiduoti po ilgos darbo savaitės ir visus apsilankiusius užkrėtė gera nuotaika ir energija.

INFO DĖL COVID-19

Paaukok vaikams

Popiežiaus Intencija 2020-05 mėn.

Gerumas mus vienija!