Už saugią Lietuvą

Vokietijoje negalia nenustumia žmogaus į paribį

Vokietijoje gyvuoja ilgametės neįgalių asmenų, sergančių epilepsija, globos tradicijos: rūpinamasi epilepsija sergančių asmenų psichologine būsena ir socialine situacija. Neįgalių žmonių dalyvavimo skyriaus ir socialinės pagalbos Saksonijos ministerijoje vadovė Ute Adolf bei psichiatrinės priežiūros vadovė dr. Claudia Eberhard patikino, kad epilepsijos centras „Kleinwachau“ laikomas vienu geriausių darbo su neįgaliaisiais pavyzdžiu Vokietijoje.

Lietuvos „Caritas“ vykdo projektą „Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras“, kurio pagrindinis tikslas – konsultuoti epilepsija sergančius suaugusius žmones, epilepsija sergančių vaikų šeimas, taip pat įvairiose organizacijose dirbančius žmones, bendraujančius su epilepsija sergančiais asmenimis. Projekto partneris – Vokietijos epilepsijos centras „Kleinwachau“ – padeda įgyvendinti numatytus tikslus, plėsti paslaugas neįgaliesiems, sergantiems epilepsija, bei į medicininę sergančiųjų epilepsija priežiūrą įtraukti ir socialinį darbą. Šio projekto įgyvendinimo laikotarpiu aktyviai bendradarbiaujama su įvairiomis Lietuvos organizacijomis: neurologijos klinikomis, neįgaliųjų mokyklomis, socialinės globos namais, Žirmūnų profesinės reabilitacijos centru ir Neįgaliųjų reikalų departamentu. Profesinės reabilitacijos centre buvo suorganizuoti ir vesti pirmieji psichoedukaciniai mokymai „Moses“ epilepsija sergantiems asmenims.

Daugiau skaitykite http://asgaliu.lrytas.lt/

Šaltinis: dienraštis Lietuvos Rytas, 2016-12-14

Šv. Tėvo intencijos 02 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!