Už saugią Lietuvą

Prisijungėme prie iniciatyvos "Padovanok Lietuvos vėliavą"

Artėjant Lietuvos šimtmečiui visi Lietuvos gyventojai kviečiami prisijungti prie Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio globojamos pilietinės akcijos „Padovanok Lietuvos vėliavą“. Aukojimo portale aukok.lt kiekvienas gali tapti šios gražios akcijos dalimi – prisidėti dovanojant Lietuvos vėliavą socialinę paramą gaunančioms, patriotiškumą ir meilę tėvynei puoselėjančioms šeimoms.

DIDŽIUOKIMĖS ESĄ LIETUVIAIS
"Kitais metais minėsime atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio jubiliejų. Atiduodami pagarbą mūsų šalies istorijai, jos pamatus stačiusiems ir dėl jų kovojusiems tautiečiams, tikėdami mūsų ir mūsų vaikų ateitimi, 2018-aisiais iškelkime trispalvę kiekvieno iš mūsų namuose" - rašoma Ministro išplatintame kvietime.
Plevėsuojančios vėliavos ne tik atspindės mus, kaip stiprią ir vieningą tautą, bet ir leis didžiuotis, kad esame šios valstybės piliečiai.
Tačiau šiam gražiam siekiui įgyvendinti daliai mūsų reikia pagalbos. Ne visos sunkiau besiverčiančios šeimos išgali turėti savo namuose valstybės vėliavą. Parodykime savo širdyje esantį tautiškumą – dovanokime šioms lietuvybę ir meilę puoselėjančioms šeimoms po Lietuvos vėliavą

VĖLIAVA IŠ PREMJERO RANKŲ
Šių metų vasarį viename kino teatrų premjeras Saulius Skvernelis beveik 50-čiai šeimų padovanojo po Lietuvos trispalvę ir kvietė ją iškelti valstybei reikšmingomis progomis.
Prie šios akcijos, kuri truks iki 2018 m. pabaigos jau prisijungė Maltos ordino pagalbos tarnyba, „Visų Šventųjų šeimos paramos centras“, Vilniaus miesto Socialinės paramos centras, Lietuvos savivaldybių asociacija, Šeduvos seniūnija ir mes, Caritas organizacija.

Organizatoriai tikisi, kad prisijungs ir daugiau organizacijų bei Lietuvos gyventojų, kurių širdyje plaka patriotiškumo dvasia.

KAIP GALI PRISIDĖTI
Kiekvieno parama bus skirta pirkti Lietuvos trispalvėms, kurias Caritas, Maltos ordino pagalbos tarnybų atstovybės bei kiti partneriai, išsibarstę po visą Lietuvą, išdalins Lietuvos šeimoms. Akcijos socialiniai partneriai padės atrinkti šeimas, kurioms bus padovanota Lietuvos trispalvė, prireikus – ir vėliavos kotas.

LIETUVOS VĖLIAVA – GIMUSI IŠ MŪSŲ PAČIŲ
Ar žinote, kaip atsirado Lietuvos trispalvė? „Iš pradžių buvo pavesta suskaičiuoti dominuojančias spalvas lietuvių tautiniame kostiume. Surastos raudona ir žalia spalvos. Tada daugeliui pasirodė, kad vėliava atrodo per niūri. Geltona (aukso) spalva nukeliavo į vėliavos viršų“, – sako Vilniaus universiteto dėstytojas, istorikas prof. dr. Alfredas Bumblauskas.
VIsus, norinčius savo idėjomis prisidėti prie akcijos, kviečiame rašyti: veliava@lietuva.lt arba Facebook „Lietuvos vėliava”

Šaltinis: 2017 m. kovas https://www.aukok.lt/http://ministraspirmininkas.lrv.lt/

Šv. Tėvo intencijos 07 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!