Už saugią Lietuvą

Skolos kartais atsiranda, ne dėl žmogaus kaltės

Tokios pozicijos laikosi VA „Caritas“ Laikinuosiuose namuose dirbanti socialinė darbuotoja Sigita Urbonaitė.
S.Urbonaitės teigimu, yra žmonių, kurie grįžta iš įkalinimo įstaigų, nebeturi artimųjų, skolos susikaupusios.

„Yra žmonių, kuriems staiga kažkas nutikę – trauma, liga, neteko darbo, nebegalėjo išsimokėti nuomos, dėl to atsidūrė gatvėje ir turi pradėti iš naujo kabintis į gyvenimą. Yra žmonių, kurie turi priklausomybę nuo alkoholio ar narkotikų, praranda darbą, namus, ryšį su artimaisiais ir taip atsiranda skolos“, – vardijo pašnekovė.

Dažniausiai Laikinųjų namų gyventojai sukaupę skolas dėl
baudų važiuojant viešuoju transportu be bilieto, kitus administracinius nusižengimus, dėl greitųjų kreditų, įsiskolinimų už komunalines paslaugas, kai dar turėjo namus.

Kartais skolos, pasak S.Urbonaitės, atsiranda ir visai be žmogaus kaltės, pavyzdžiui, yra buvę atvejų, kai kitas asmuo pasinaudojo ne savo asmens dokumentais ir gavo paskolą kito vardu. O viską išsiaiškinti esą užtrunka laiko, dėl ko kaupiasi delspinigiai ir suma tik auga.

Plačiau skaitykite: 15min.

Šv. Tėvo intencijos 09 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!