Už saugią Lietuvą

Pokalbis apie Vargstančiųjų dienos aktualijas Marijos Radijuje

Lygiai prieš metus, užbaigdamas Gailestingumo jubiliejų, popiežius Pranciškus pakvietė kasmet minėti Pasaulinę vargstančiųjų dieną.
Šiandien, pirmą kartą, minėjome Pasaulinę vargstančiųjų dieną. Ja popiežius nori nuolatos priminti ir paraginti krikščionis meilę artimui išreikšti ne tik žodžiais, bet ir konkrečiais bei apčiuopiamais gestais.

Mūsų Vyskupai savo Ganytojiškame laiške ragina tikinčiuosius nelikti abejingus ir matyti pagalbos reikalingus žmones – pastebėti, sustoti, skirti laiko, paklausus vardo pasikalbėti, pasiūlyti pagalbą ar palydėti. Skurdas, vienatvė, įvairios negandos – vargstančiųjų kasdienybė, kurioje reikalinga viltis ir mūsų visų dėmesys, rūpestis bei pagalba.
Laidoje „Aktualijos“ prisiminėme Ganytojišką kreipimąsi Pasaulinės vargstančiųjų dienos proga, kuris kviečia reaguoti ir veikti. Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė bei Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas - trumpai apžvelgė pagrindines skurdo ir vargstančiųjų aktualijas šalyje, pasidalino įvairių bendruomeninių iniciatyvų patirtimis teikiant pagalbą vargstantiesiems. Laidą vedė  – ses. Daiva Kuzmickaitė.

Kviečiame pasiklausyti laidos įrašo:

Šv. Tėvo intencija 12 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!