Už saugią Lietuvą

Tarptautinė SAVANORIŲ diena

Jei gali laimingas žemėje būti, tai tą laimę gali rasti tik kito žmogaus akyse, kai jose spindi džiaugsmas ir žinai, jog tai savo pastangomis, savo auka tą laimę jam padovanojai. (Kun. Juozas Zdebskis)

Viena svarbiausių Caritas savanorių vertybių – krikščioniškoji meilė. Caritas (lot. gailestingoji meilė) yra kiekvieno tikinčiojo užduotis. Tačiau ją nėra paprasta įgyvendinti. Meilė dažnai tapatinama tik su jausmu. Meilė nėra vien tik idealistinis, romantinis jausmas, kurio apimtiems lengva daryti gerus darbus. Ji toli peržengia simpatijų ar antipatijų ribas, ji yra kur kas daugiau nei jausmas ar prielankumas. Ji pasirenkama sąmoningai ir įgyja labai konkrečias veiklos kryptis. Kartais ji turi būti net prisiverstinė, kylanti iš pareigos, jei nėra jausmo.

Sveikiname visus SAVANORIUS bei savanorišką veiklą skatinančius, organizuojančius, planuojančius ir koordinuojančius bendradarbius!!

Minėdami savanorių dieną norime pasidžiaugdami ir pasidalinti keleto mūsų Carito savanorių - šviesos į pasaulį nešėjų - mintimis apie savanorystę. Taip pat ištarti AČIŪ kiekvienam, kuris savanoriškai prisideda prie Caritas veiklos, taip atliepdamas į pasaulio meilės trūkumą. Gal ir Jus šios mintys bei liudijimai nuostabių, jaunų žmonių įkvėps savanoriauti ir skirti brangiausios ir reikalingiausios pasaulio "valiutos" - laiko savanorystei.

Tą padaryti niekada ne vėlu!

Leiskis į savanoriškos veiklos nuotykį!

Šv. Tėvo intencija 12 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!