Už saugią Lietuvą

Lidl ir Caritas pirmieji draugystės rezultatai

Prieš mėnesį, gruodžio 11 d., bendrovės „Lidl Lietuva“ pradėtas ilgalaikis nacionalinis paramos projektas „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ skaičiuoja pirmuosius rezultatus: per keturias savaites šalies gyventojai, aukodami užstatą už tarą, vaikų dienos centrams surinko daugiau kaip 1500 eurų, antra tiek skyrė pati bendrovė.

Anot „Lidl Lietuva“ generalinio direktoriaus Radostin Roussev-Peine, dienos centrams aukoja visos Lietuvos gyventojai – tiek didmiesčiuose, tiek mažesniuose miesteliuose. Daugiausia aukų pirmąjį mėnesį surinkta didmiesčių parduotuvėse, kur pirkėjų srautai gausesni. Tačiau Vilniui ir Kaunui aktyvumu nenusileidžia ir, pavyzdžiui, Mažeikiai.  Aukų dydis – nuo 10 euro centų, t. y. užstato už taros vienetą, iki net keliolikos eurų. Dažniausiai aukojama buvo tarpušvenčiu.

Dienos centrų steigėjai akcentuoja: vertingas kiekvienas paaukotas centas. Vieno vaiko pavakariams paruošti užtenka vieno euro, pietums – pusantro, o už septynis eurus kiekvienas mažasis lankytojas galės pietauti kasdien po pamokų.

„Džiugu, kad Prezidentės kampanijos idėjos tampa kūnu ir jas aktyviai palaiko verslas. Matome, kad dėmesys vaikams ir pasiryžimas prisidėti prie jų ateities pamažu tampa vis svarbesniu visuomenės prioritetu. Vaikų dienos centruose kuriama saugi, priimanti, suprantanti, patarianti ir palydinti aplinka ne tik vaikams, bet ir jų tėveliams, globėjams ar kitiems artimiesiems. O nuolatinei veiklai organizuoti yra reikalingas nenutrūkstantis kasdienis darbas bei lėšos“, – sako „Lietuvos Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“, prisijungęs prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“, stiprins nevyriausybinių organizacijų „Gelbėkit vaikus“, „Lietuvos Caritas“ ir Maltos ordino pagalbos tarnybos vaikų dienos centrų veiklą, teikdamas jiems finansinę paramą ir produktus bei toliau kviečia į šį ilgalaikį projektą įsitraukti šalies gyventojus.

Visą straipsnį skaitykite: https://www.lidl.lt/lt/Lidl-vaiku-dienos-centru-paramos-iniciatyvai-menuo-jau-surinkta-per-3-000-euru-7752.htm

Popiežiaus intencija gegužės mėnesiui

Gerumas mus vienija, 2016!