Paaukok vaikams

Akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“: žmonių gerumas pranoko lūkesčius

Visą balandžio mėnesį kvietę jungtis prie gerumo akcijos „Padėk mano vargstančiai mamai“ žiniasklaidos kontroliuojančioji bendrovė „Baltic Media Alliance“ bei organizacija Caritas džiaugiasi žmonių gerumu, dosnumu ir aktyvumu. Nors iki gražiausios pavasario šventės – Motinos dienos ir akcijos pabaigos lieka vos kelios dienos, galintys paaukoti vis dar labai laukiami.

Kaip ir pernai, šiemet akcijos organizatorius nepaprastai džiugina žmonių aktyvumas ir geranoriškumas. Caritas centrai sulaukia daug žmonių skambučių, klausiančių ko labiausiai trūksta ir net tokių, kurie ketina vargstančias šeimas remti tiesiogiai. „Jau dabar esame gavę keletą televizorių, vaikiškų lovyčių, vežimėlių, vonelių, dviratukų, kanceliarinių, higienos prekių, drabužių mamoms, paaugliams, kūdikiams, indų, patalynės, sauskelnių, žaislų, prekių, skirtų besilaukiančioms mamoms. Skambiname į aplinkinius rajono miestelius, klausinėjame kokio amžiaus yra vaikučių, gyvenančių vargstančiose šeimose, klausiame, ko labiausiai stokoja konkrečios šeimos“, - akcijos sėkme džiaugiasi Caritas koordinatorė Klaipėdoje Rasa Senkienė.

Dar daugiau, negu pernai, aukoja vilniečiai. Žmones itin sujaudino per Pirmąjį Baltijos kanalą parodyti pasakojimai apie vargstančias mamas. „Ponia Ramutė kiekvieną savaitę aplanko TV ekrane matytas mamas ir nuveža joms pinigėlių. Nenorėjęs prisistatyti geradaris vienai daugiavaikei mamai padovanojo  1000 litų. Vis dėlto daugiausia žmonės aukoja daiktais. Neša buičiai skirtus daiktus, o taip pat prekes kūdikiams: sauskelnes, rūbelius, mišinėlius“, - pasakoja  Vilniaus arkivyskupijos Caritas komunikacijos koordinatorė Dalia Sakalauskaitė Babravičė.

Žmonių gerumas ir nuoširdžiai ištiesta pagalbos ranka pradžiugins ir suteiks viltį tikrai ne vienai mamai ir ne vienai skurstančiai šeimai. Kad ir šiai, kurios buitis tiesiog sukrečianti. Nors akys mato, protas atsisako patikėti. Vilniaus centre su dviem mažais vaikais gyvena jauna Oksanos ir Sergėjaus šeima. Vienintelis patogumas kambarėlyje – elektra. Neturėdama pinigų malkoms,  šeima pastarosios žiemos šalčius praleido susisukę į paltus. Nė vienerių neturintis sūnelis susirgo plaučių uždegimu. Kai kęsti šaltį tapo nebepakeliama, vyro draugas priėmė kelioms savaitėms į savo butą. Pasibaigus šalčiams, šeima grįžo namo į savo mažą kambarėlį, kuriame nėra net vandens.

Kartais šeima gyvena iš kelių šimtų litų per mėnesį. Paklausta, kiek šiandien jų turi kišenėje, Oksana buvo atvira: „Nė kiek. Mano mama mūsų gaili, kai turi iš ko, atsiunčia, bet ne visada turi“. Šiandien keturių asmenų šeimai svarbiausia Carito parama ir gerų žmonių pagalba. Kiekvieną pirmadienį Caritas duoda maisto, jei turi, duoda ir trečiadieniais. Oksana džiaugiasi, kad jiems labai padeda šeimos draugas: „Kai visiškai nėra ką duoti vaikams, atveža, ko reikia. Kiekvieną dieną atvažiuoja ...“

"Kiekviena mama pati norėtų viską padaryti dėl savo vaikų, tačiau ne kiekviena žino kaip, ne kiekviena matė pavyzdį. Tos, kurios stengiasi, kabinasi į gyvenimą ir nedejuoja, vertos pagarbos ir palaikymo. „Atsigręžti savo žmogiškuoju asmeniu prie šitų šeimų ir matyti jose motinystės ikoną, reiškia patarnauti savo tautos ir valstybės ateičiai“, - sako kunigas Ričardas Doveika.

Visų norinčių ir galinčių padėti nuo balandžio 30 d. iki gegužės 4 d. 15:00-19:00 val. Caritas savanoriai lauks Vilniuje – prekybos parke „Banginis“ įsikūrusiame Senukų prekybos centre, adresu Lukšio g. 34, taip pat Kaune – prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, Islandijos pl. 32 ir Klaipėdoje – prekybos centre „Banginis“, Šilutės pl. 35.

Aukos taip pat priimamos Caritas centruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Panevėžyje. Išsami informacija apie akciją, reikalingą paramą bei Caritas padalinių adresus visoje Lietuvoje teikiama bendruoju akcijos telefonu Vilniuje (8 5) 261 10 14 bei internete – www.dalinkisgerumu.lt.

(šaltinis - "Respublika")

Parama Keralos valstijai