Paaukok vaikams

Minėjome tarptautinę labdaros dieną

Rugsėjo 5 d. paminėjome tarptautinę labdaros dieną. Ši diena pradėta minėti Jungtinių Tautų organizacijos. Jungtinės Tautos pasirinko rugsėjo 5-ąją labdaros dienai minėti neatsitiktinai - tai labdara ir atjauta garsėjusios šventosios Motinos Teresės mirties diena. Ši šventoji yra sakiusi, jog:  „Kai vargšas miršta iš bado, tai atsitinka ne todėl, kad Dievas juo ar ja nepasirūpino. Taip atsitiko dėl to, kad nei tu, nei aš nepanorome duoti tam žmogui, ko jam ar jai reikėjo”. Daug savo dėmesio labdaros organizacijoms ir pagalbai vargstantiesiems skiria ir jau labai greitai mūsų šalį aplankysiantis popiežius Pranciškus, kuris kiekvieną mūsų ragina savo veikloje nesigėdyti sužaloto brolio kūno, bet kiekviename kenčiančiame ir stokojančiame asmenyje mokėti įžvelgti Kristaus veidą.

Kviečiame pasiklausyti Marijos Radijo laidos, kurioje drauge su Lietuvos Caritas generaline sekretore Deimante ir Lietuvos samarieičių bendrijos viceprezidentu ir valdybos nariu Mindaugu Vėlyviu kalbėjomės apie šiandienines labdaros tendencijas, kuo gyvena labdaros organizacijos bei, ką reiškia būti socialiai gailestingu.

Parama Keralos valstijai

Popiežiaus intencija spalio mėnesiui