Paaukok vaikams

Kartu mes galime nuveikti daug gražių darbų!

Vilkaviškio vyskupijos Carito jauniesiems savanoriams už aktyvią savanorystę šioje organizacijoje buvo suorganizuota išvyka į Vilniuje vykusį Sluškų rūmų meno festivalį.

Pakeliui į Vilnių užsukome pasigrožėti istorinių legendų apipinta Trakų pilimi. Apžiūrinėdami šį istorijos paveldo objektą, savanoriai turėjo galimybę prisiminti labai svarbius Lietuvos istorijai faktus.

Po trumpo atokvėpio Trakuose su pakilia nuotaika tęsėme kelionę link jos tikslo. Sluškų rūmai, kuriuos kadaise gaubė barokinių rūmų atmosfera, o dar vėliau dengė kalėjimo grotos, dabar yra ne tik įspūdingas architektūrinis Vilniaus paminklas, bet ir daugelio jaunų ir talentingų menininkų antrieji namai.

Džiugu buvo susitikti su festivalio organizatoriais, mūsų kraštiečiais, Aurimu Galianovu ir Raimundu Tyru. Jie mus pakvietė pasižvalgyti ir prisiliesti prie turtingos savo istorija Sluškų rūmų praeities, susipažinti su šiuo metu Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojančių ir kuriančių jaunų menininkų darbais.

Visi Sluškų rūmų svečiai buvo pakviesti į muzikos mokymo studijų centro ir Vilniaus folkloro ansamblio „Laukis“ vedamą tradicinių šokių popietę. Mokantys šokti kvietė nemokančius, taip įtraukdami vis naujus žmones ir primindami, kokie yra nuostabūs liaudiški tradiciniai šokiai. Savanoriai Gediminas, Laima bei kiti turėjo galimybę sušokti kaimyninių šalių liaudiškus šokius, kurie suteikė daug džiugių emocijų. Šokių popietei pasibaigus, visi festivalio dalyviai buvo pakviesti į vidinį kiemelį paragauti jų pačių išvirtos „meną stiprinančios“ košės bei atsigerti „kūrybą skatinančios“ arbatos.

Po agapės visi skubėjo pasižiūrėti vaidybos ir režisūros katedros diplomantų spektaklio Marija Irene Forines „Dumblas“. Jaunieji Carito savanoriai dalyvavo ir baigiamajame koncerte, kuriame klausėsi liaudies instrumentų, akordeono garsų bei džiazo ritmų.

Festivalį vainikavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto Egidijaus Bavikino pasirodymas. Mūsų kraštietis savo dainomis mus nukėlė į meilės miestą Paryžių. Kartu su solistu karitiečiai dainavo žinomas dainas.

Norinčius patirti tikrą savanorystės džiaugsmą kviečiame prisijungti prie jaunųjų savanorių, kurie kas antrą penktadienį renkasi Vilkaviškio vyskupijos Carito pagalbos centre „Rūpintojėlis“ ir užsiima įdomia ir prasminga veikla.

Virginija Galianova, Vilkaviškio vyskupijos Caritas „Savanorių klubo“ savanorė

(šaltinis - "Sūduvos gidas")

Parama Keralos valstijai

Popiežiaus intencija spalio mėnesiui