Šviesos žemėlapis

Europos savanoriškos veiklos metų šventė jau Vilniuje

Birželio 21 d. Vilniaus Rotušėje prasidėjęs Europos savanoriškos veiklos metų turas truks dar dvi dienas. Vilniečius ir miesto svečius apsilankyti renginyje kviečia “Caritas” savanoriai.

“Apkeliavęs visą Europą, vakar Europos savanoriškos veiklos turas pasiekė Lietuvą. Šventėje dalyvauja Vilniaus arkivyskupijos “Caritas” savanoriai, kurie lankytojams pasakoja apie savo veiklą, stengiasi motyvuoti besidominčiuosius savanoryste. Džiugu, kad žmonės aktyviai domisi ir ateityje yra pasiryžę skirti savo laiką ir žinias padėti vienišiems, sergantiems asmenims, motinoms su vaikais, benamiams ir jaunimui”, - sakė Lietuvos “Caritas” atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Salvanavičius.

2011 metai yra paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais, todėl tiek Lietuvoje, tiek visoje Europos Sąjungoje siekiama skatinti savanorišką veiklą, sudarant savanoriams palankesnes sąlygas.

Šį turą Europoje organizuoja Europos Komisija, o Lietuvoje - Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru.

Lietuvos Caritas informacija

INFO DĖL COVID-19

Paaukok vaikams

Popiežiaus intencija 2020-04 mėn.

Gerumas mus vienija!