Paaukok vaikams

Kauno arkivyskupijos karitiečių dvasinės atgaivos diena Kulautuvoje

Jau nebe pirmus metus tęsiasi Kauno arkivyskupijos „Caritas“ savanorių tradicija vasaros pabaigoje tarsi paukščiams suskristi iš visų  arkivyskupijos dekanatų. Susitikimo tikslas – paprastas: pabūti kartu, pasimelsti, pasidalinti patirtimi ir džiaugsmu. Šių metų rugpjūčio 9 dieną karitiečius svetingai priėmė Kauno II dekanato Kulautuvos parapija.

„Caritas“ bendradarbių, savanorių dvasinės atgaivos diena prasidėjo Šv. Mišiomis jaukioje, mažutėje Kulautuvos bažnytėlėje. Šv. Mišioms vadovavo Kauno arkivyskupijos „Caritas“ direktorius kunigas Virginijus Birjotas, dalyvavo dar keli dekanais ir parapijų kunigai. Kauno II dekanato dekanas mons. Augustinas Paulauskas pasakė homiliją, kurioje itin pabrėžė karitatyvinių darbų ir maldos vienybę. Po šv. Mišių parapijos šeimininkas kunigas Šarūnas Petrauskas skaitė konferenciją apie palaimintąjį Jurgį Matulaitį, jo veiklą Kaune ir Kauno arkivyskupijoje. Palaimintojo  dvasiniai turtai, kuriais dalijosi mūsų arkivyskupijos aplinkoje, leido jį pažinti dar šilčiau ir artimiau.

Šventė tęsėsi pušelių būryje paskendusiuose Kulautuvos kultūros namuose, prie kurių savanorius džiaugsmingais maršo garsais sutiko Batniavos mažųjų ansamblis „Karklynėmis“. Kulautuvos karitiečių ir jų pagalbininkų išpuošta salė sužavėjo šiluma ir jaukumu. Renginį aplankė ir mūsų ganytojas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, nuoširdžiai palinkėjęs visada nešti gėrį,  atsiremiant į Viešpatį.

„Lietuvos Caritas“ generalinis direktorius kunigas Robertas Grigas pasidžiaugė gražia bendruomene, kuri, pasirinkusi „gerojo raugo“ kelią, skleidžia gerumą ir  savaisiais artimo meilės darbais atskleidžia visuomenei Dievo veidą.

Kulautuvos „Caritas“ vadovė Ramutė Latvelienė visų dekanatų atstovus apdovanojo žvakidėmis, simbolizuojančiomis bendrystę ir šviesą. Skambia, dvasinga daina sveikino Kulautuvos kultūros namų ansamblis ir mažieji „Karklynėlio“ muzikantai. Agapės metu pabendravome, pasidalijome patirtimi, smagiai pasisukome šokio ratelyje. Grįžome prie kasdienių darbų pilni gerų emocijų, sustiprėję dvasia ir pasiruošę dalintis gerumu.

Kauno arkivyskupijos Caritas informacija

Caritas Lietuvoje 30 metų