Už saugią Lietuvą

Kas yra "2 % nuo GPM"?

Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatyme įtvirtinta nuolatinio Lietuvos gyventojo teisė — nuo per mokestinį laikotarpį (kalendorinius metus) gautų pajamų išskaičiuota (mokėtina) pajamų mokesčio dalimi (iki 2 procentų) paremti pasirinktą subjektą, kuris turi teisę gauti paramą. Tai paramos teikimo būdas, nereikalaujantis iš gyventojo papildomų materialinių išlaidų. Gyventojas turi teisę mokesčių administratoriui nurodyti, kam pervesti pajamų mokesčio dalį. Jei ketinate paremti daugiau organizacijų, galite Lietuvas Caritas organizacijai skirti 1 proc. GPM.

Kam padėsite skirdami Lietuvos Caritas 2 % nuo GPM?

Lietuvos Caritas teikia pagalbą skurstančioms šeimoms, vaikų dienos centrus lankantiems vaikams ir jų tėvams, smurta patiriančioms moterims, slaugos ir globos prašantiems senoliams, kaliniams, kitiems dvasinių ir materialių nepriteklių kamuojamiems žmonėms. 2011 metais Lietuvos Caritas ir septyni vyskupijų  Caritas centrai padėjo daugiau 350 tūkst. žmonių.

Paremkite Lietuvos Caritas organizaciją,

skirkite 2 %  GPM

Kaip galima skirti 2% GPM?

Pirmas būdas - elektroninė deklaravimo sistema (EDS)

Naudodamiesi elektronine deklaravimo sistema (EDS) užpildykite prašymo formą FR0512 v. 2.

!!! Prašome visus atkreipti dėmesį, kad nuo 2012 metų gegužės 2 dienos nebegalioja senoji 2 % GMP aukojimo forma FR0512 v.1. Dėl atsiradusios galimybės 1 % paramą skirti partijoms, ji pakeista naująja forma FR0512 v.2.

Formai reikalingi rekvizitai:

Lietuvos Caritas

Įm. kodas 192066334

Adresas: Papilio g. 5, LT–44275 Kaunas

AB bankas „SwedBank”

Banko kodas 73000

Sąsk. nr. LT407300010099679931

Antras būdas - raštu užpildytą formą FR0512 įdėti į voką ir nusiųsti paštu  adresu:

Deklaracijų Tvarkymo Skyrius
Druskininkų AVMI
Neravų g. 8,
Neravų kaimas
Druskininkai LT – 66402

Formą atsispausdinimui galite atsisiųsti čia.

Svarbu!

• Būtina prašymą dėl Jūsų pervedamų 2% GPM  pateikti VMI ne vėliau nei iki 2012 m. gegužės 1 dienos pabaigos;
  • Prašymą pervesti 2% GPM turite pateikti kartu su metine pajamų deklaracija; jei metinės pajamų mokesčio deklaracijos teikti neprivalote, tada prašymą galite pateikti apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai patys arba per savo įmonės ar įstaigos buhalteriją;

Šv. Tėvo intencijos 02 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!