Už saugią Lietuvą

Bičiulių klubas

Kaip ir kiekviena ne pelno siekianti organizacija, Lietuvos Caritas išsilaikyti ir savo misijas vykdyti gali tik morališkai ir finansiškai palaikomas visuomenės. Aukoti organizacijai galima tiesiogiai pervedant pinigus į jos banko sąskaitą, taip pat skiriant 2 procentus savo sumokėto Gyventojų pajamų mokesčio. Gaudamas šią Lietuvos bendruomenės paramą, Caritas gali kokybiškiau atlikti savo funkciją – teikti socialines paslaugas, rūpintis žmonėmis, kuriems dėl vienokių ar kitokių priežasčių gyvenimo pilnatvei pasiekti yra būtina aplinkinių pagalba. Lietuvos Caritas kasdien maitina vaikus, benamius, kitus socialiai remtinus žmones. Organizacijos atstovai padeda į skurdą patekusioms šeimoms, slaugo ligonius, dirba su moterimis, tapusiomis prostitucijos aukomis, gatvės vaikais, lanko kalinius ir padeda „prigyti laisvėje“ grįžusiems iš kalėjimų, globoja senelius ir neįgaliuosius.

Visuomenės parama organizacijai yra itin reikšminga, tačiau organizuoti projektus ir užsiimti kita karitatyvine veikla nežinant, kiek pinigų organizacijos reikmėms bus skiriama ateityje – sunku. Atsižvelgdamas į Lietuvos žmonių socialinius poreikius, Lietuvos Caritas ruošia ir įgyvendina naujas programas, apimančias kelias ar visas Lietuvoje esančias vyskupijas, o tam reikalingos tegu ir ne didžiulės, tačiau pastovios ir nuolatinės įplaukos.

Galintieji remti Lietuvos Caritas organizaciją nuolatos yra kviečiami prisijungti prie Caritas bičiulių klubo. Iš jo narių kiekvieną mėnesį nuskaičiuojama ir į Caritas sąskaitą pervedama tam tikra pinigų suma – jos dydį kiekvienas narys gali pasirinkti individualiai, priklausomai nuo savo galimybių ir noro paremti organizaciją (mažiausia galima suma – 20 litų per mėnesį). Caritas bičiulių klubo nariai nuolat gauna bendrijos naujienlaiškius ir taip pirmieji sužino apie visuomeninę karitiečių veiklą, organizuojamus renginius, skelbiamus projektus, akcijas, kitas organizacijos naujienas, taip pat – galimybes savanoriauti ar kitaip prisidėti prie šio savanoriškos pagalbos artimui sambūrio.

Savo praktinėje veikloje Lietuvos Caritas vadovaujasi subsidiarumo, teisingumo ir ypač – solidarumo principais. Jei visi organizacijos bendraminčiai taptų vieningi, karitatyvinė pagalba pasiektų kiekvieną jos stokojantį. Už šiandienos visuomenę, kurioje gyvename visi, atsakomybę dalinamės taip pat bendrai. Nedidelė, tačiau nuolatinė parama Lietuvos Caritas organizacijai – jau žingsnis link tobulesnės bendruomenės.

Šv. Tėvo intencijos 02 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!