Už saugią Lietuvą

EST Lietuvos Caritas organizacijoje

Dauguma savanorių „Caritas“ organizacijoje atliekančių savanorystės tarnybą mano, kad šis gyvenimo etapas yra didelis žingsnis jų asmeniniame ir profesiniame gyvenime. Dažnai savanorystė padeda žmonėms suprasti tolesnius veiksmus, kurių nori imtis savo gyvenime. Mes skatiname ir kviečiame jaunus savanorius atvykti į „Caritas“ organizaciją Lietuvoje. Jie čia gali dirbti socialiniuose projektuose, patirti kultūrinius mainus, išmokti kalbėti lietuviškai ir pažinti Lietuvos paveldą ir kultūrą.

Organizacija Lietuvos „Caritas“ pradėjo dirbti su EST savanoriais 2002 metais. Nuo tada „Carite“  viešėjo savanoriai iš Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Moldovos, Gruzijos, Albanijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

Savanoriškos tarnybos metu savanoriai turi galimybę dirbti įvairiuose socialiniuose projektuose. Savanoriai gali dirbti su vaikais, vyresnio amžiaus žmonėms, nukentėjusiais nuo prekybos žmonėmis, padėti kitoms socialinėms grupėms.

Europos Savanorių Tarnybą atliekantys savanoriai turi galimybę pasimokyti lietuvių kalbos. Jos kursas trunka keturis-šešis mėnesius ir pabaigoje dauguma studentų kalba  gana sklandžiai. Tai labai padeda savanoriams kasdien jų savanoriškame darbe.

Kartą per mėnesį savanoriai savanoriai organizuojama supervizija, kur jie gali aptarti  problemas, pasidalinti patirtimis.  Taip pat savanoriams organizuojama meno terapija, kuri padeda jiems išreikšti save, savo jausmus.

Savanoriams organizuojami kultūrinių mainų renginiai. Jų metu savanoriai susipažįsta su lietuvių tautiniais šokiais, dainomis, žaidimais.

„Caritas“ organizuoja įvairiuose kelionės siekiant parodyti savanoriams paveldą ir gamtos grožį Lietuvoje.

Šv. Tėvo intencijos 10 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!