Už saugią Lietuvą

EST

__                            (Click (EN) for English version)_____________________

EST Lietuvos Caritas organizacijoje>>>

Kaip tapti EST savanoriu>>>

EST savanorių pareigos ir atsakomybė>>>

Kas yra "Youthpass">>>

Savanorių pasakojimai apie EST>>>

Kaunas- EST miestas>>>

Europos savanorių tarnyba (EST) - tai tarptautinės savanorystės projektai jauniems žmonėms, kuriais siekiama ugdyti jų pilietiškumą, solidarumo jausmą, skatinti kitų kultūrų pažinimą, stiprinti tarpusavio supratimą ir toleranciją.

Tarnybos metu savanoris išvyksta į kitą šalį, joje gyvena ir dirba pelno nesiekiantį ir vietos bendruomenei naudingą neapmokamą darbą socialinėje, kultūrinėje, gamtos apsaugos, jaunimo ir visuomenės informavimo ar kt. srityje.

Europos savanorių tarnyba – tai ir „mokymosi“ tarnyba. Dalyvaudami EST projektuose jaunieji savanoriai ugdo turimus gebėjimus bei įgyja naujų žinių, patirties ir įgūdžių.

Europos savanorių tarnyba turi:

• vykti kitoje šalyje nei savanoris gyvena
  • būti pelno nesiekianti ir neapmokama (padengiamos tik su pragyvenimu/veikla susijusios išlaidos)
  • būti nemokama savanoriui (išskyrus galimą 10% indėlį kelionės išlaidoms)
  • pilnai įtraukti jaunus žmones į savanorišką veiklą
  • suteikti neformalaus mokymosi galimybę
  • teikti pagalbą vietos bendruomenei.

Kokia gali būti EST veikla?

EST veikla (savanoriškoji tarnyba) gali vykti įvairiose srityse: kultūros, jaunimo, sporto, socialinės rūpybos, kultūros paveldo, meno, civilinės saugos, aplinkos, vystymosi bendradarbiavimo ir pan. EST savanoriams neleidžiama vykdyti labai rizikingos veiklos (pvz., situacijose po krizių, teikiant humanitarinę pagalbą, pagalbą ištikus nelaimėms ir pan.).

Šv. Tėvo intencijos 04 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!