Šviesos žemėlapis

AKTUALU!! Karantino laikotarpiu Caritas pagalba NENUTRŪKSTA

„Paradoksalu, bet šis iš pirmo žvilgsnio žmones vieną nuo kito atskiriantis laikotarpis gali padėti mums iš naujo atrasti bendrystės ir broliškos pagalbos vienas kitam vertę. Susimąstykime, galbūt kaimynystėje yra vienišų vyresnio amžiaus žmonių, kuriems reikia pagalbos apsirūpinant maistu ar būtiniausiomis priemonėmis, <..>? Saugokime save, bet nepamirškime ir artimo. Esame broliai ir seserys – ir tai ypač pajuntame tuomet, kai mums gresia pavojus, kuris nori atrodyti už viską didesnis ir baugesnis. Bet stipriausias yra Kristus, kurio Kryžiaus kelias neišvengiamai atveda į visas ligas ir net mirtį nugalintį Prisikėlimą“.
Arkivyskupas Gintaras Grušas,
Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas

Atsižvelgdama į LR Vyriausybės rekomendacijų ir nutarimų nuostatas dėl koronaviruso plitimo bei paskelbto karantino, Caritas organizacija ir toliau teiks pagalbą žmonėms, tačiau keičia pagalbos teikimo pobūdį bei intensyvumą.

Siekdami saugoti vieni kitus karantino laikotarpiu:
  • švelninant karantino apribojimus, dalį konsultacijų teikiame tiesioginio kontakto būdu. Pagalba nekontaktiniu būdu (konsultuojant telefonu ir kitomis komunikavimo priemonėmis padedant suprasti, paaiškinant neaiškias situacijas) taip pat vis dar teikiama tokios pagalbos reikalingiems žmonėms;
  • laikinai sustabdome dovanojamų drabužių, daiktų priėmimą bei dalinimą, išskyrus būtinuosius atvejus (gaisras, kita nelaimė ir pan.). Išskirtiniais atvejais rekomenduojame kreiptis žemiau nurodytais kontaktais;
  • laikinai sustabdytos Caritas Vaikų dienos centrų veiklos pamažu atnaujinamos, grįžtame į įprastą veiklą. Su vaikais negalinčiais lankyti dienos centrų bei jų šeimomis toliau palaikome ryšį nuotoliniu būdu. Esant poreikiui ir būtinybei stengiamės pagelbėti maisto produktais;
  • laikinai teikiame vargstantiesiems gyventojams maistą išsinešti Caritas sriubos valgyklose (ne kiekvieną dieną ir ne visose Caritas valgyklose);
  • esant būtinybei ieškome galimybių pristatyti maistą į namus vienišiems seneliams parapijose. Siekiame parapijos bendruomenės, seniūnijų ir kitų įstaigų tarpusavio bendradarbiavimo;
  • rekomenduojame nevykti į Caritas skyrių konkrečiame mieste ar miestelyje, savanoriai bei darbuotojai ir toliau bendraus su Jumis netiesioginio kontakto būdu.

Caritas pagalba tęsiasi dėka Caritas savanorių bei darbuotojų, kurie visoje šalyje dovanoja savo laiką ir stengiasi pasirūpinti labiausiai pagalbos stokojančiais žmonėmis!

Linkime visiems sveikatos, susitelkimo, ramybės bei vilties!

!! Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvoje veikia karštoji  koronaviruso linija tel. 1808 (pasireiškus gripui būdingiems ligos simptomams – karščiavimui, kosuliui, gerklės skausmui ar apsunkintam kvėpavimui – po kelionės į užsienio šalis ar po kontakto su tikėtinu koronaviruso nešiotoju; norint pasikonsultuoti, kilus klausimų) – visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai;

!!! Taip pat visą aktualią informaciją bei naujienas apie korona virusą, siūlomą prevenciją rasite LR Sveikatos apsaugos ministerijos internetiniame puslapyje:

INFO DĖL COVID-19

Paaukok vaikams

Popiežiaus Intencija 2020-05 mėn.

Gerumas mus vienija!