Už saugią Lietuvą

Vaikų dienos centras „Vaikų stotelė“

Lietuvos Caritas projektas VDC „ Vaikų stotelė“

Lietuvos Caritas projektas vaikų dienos centras „Vaikų stotelė“  gyvuoja jau nuo 2000 – ųjų metų. Pagrindinis projekto tikslas – padėti socialinės rizikos grupės šeimoms, ypač mažiesiems jų nariams nuo 7 iki 16 metų.

„Vaikų stotelė“ rūpinasi, kad vaikai po mokyklos turėtų vietą, kurioje, padedami socialinių darbuotojų bei savanorių,  galėtų paruošti namų darbus, pavalgyti, užsiimti įvairiomis veiklomis ir pabūti su draugais, kol jų tėvai yra darbe ar užsiėmę su mažasiais broliais ir sesėmis. Šis vaikų dienos centras nesiekia pakeisti tikrųjų namų, tačiau kuria aplinką artimą namams, kad vaikai jaustųsi jaukiai, pailsėtų nuo griežtos rutinos mokykloje. „Vaikų stotelė“ veikia kaip pagalba šeimai –  konsultuoja šeimas, organizuoja vaikų laisvalaikį, moko dirbti grupėse, ugdo jų socialinius ir buitinius įgūdžius.

Vaikai yra mūsų visuomenės ateitis, tik nuo jų priklauso, kokį turėsime rytojų, todėl itin svarbu jiems įdiegti tokias vertybes kaip sąžiningumas, pagarba, tolerancija, kūrybiškumas, bendradarbiavimas, noras mokytis ir tobulėti. Kartais net elementariai atrodantys įgūdžiai kaip mandagus pasisveikinimas ar žodis „ačiū“ reikalauja tiek darbuotojų, tiek vaiko pastangų ir jau yra didelis žingsnis link vaiko tobulėjimo.

Vaikų dienos centras, siekdamas ugdyti vaikų socialinį atsakingumą, organizuoja įvairias akcijas, tokias kaip apleistų kapų tvarkymas per Vėlines, angelų dalinimas kalėdiniu laikotarpiu, visuomeninė pagalba Karmelitų parapijos vienišiems ir seniems žmonėms, ligonių lankymas.

Vaikai lengviausiai mokosi, matydami pavyzdį, todėl džiugu, kad vis daugiau ir daugiau savanorių ateina į „Vaikų stotelę“, norėdami padėti vaikams, suteikti jiems naujų kūrybinių bei socialinių įgūdžių. Savanoriai dažnai kaip didžiausią atlygį  įvardina vaikų šypsenas ir jų laimės kupinas akis. Tai džiugina labiausiai, nes, kaip yra pasakęs Oskaras Vaildas – „Patikimiausias būdas gerai išauginti vaikus – tai padaryti juos laimingus“. VDC „Vaikų stotelė“ stengiasi kiek įmanoma labiau padėti vaikams kelionėje laimės link...

Akimirka iš NVO mugės Vilniuje 2012 m

Vyksta dainavimo bei grojimo ukulele užsiėmimai kartu su savanore Aušra.

Dailės terapija – piešimas ant vandens, arba EBRU meno pamokėlės.

„Vaikų stotelė“  darbuotojos stengiasi kartu su vaikais paminėti visas katalikiškas šventes. Nuotraukoje matote šv. Kūčių vakarienę, tradiciškai su 12 patiekalų.

Kasdienė maisto ruoša kartu su vaikais

Šventinis penktadienis – kepame žagarėlius.

Vaikų dienos centras "Vaikų stotelė" kontaktinė informacija:

Adresas: Gedimino g. 5A, Kaunas

kreiptis galite el. paštu vaiku.stotele@gmail.com arba mob. tel. nr. +370 671 41499

Šv. Tėvo intencijos 04 mėn

Gerumas mus vienija, 2016!