Aukotojų dėka nuo gaisro nukentėjusi gausi šeima turės savus namus

Pagrindinis Aukotojų dėka nuo gaisro nukentėjusi gausi šeima turės savus namus
 
Geros valios žmonių dėka nuo gaisro nukentėjusi daugiavaikė šeima turės naujus namus tame pačiame Didkiemio kaimo Šilalės rajone. „Tikėjome mūsų žmonių solidarumu ir kad su geradarių pagalba nelaimės ištikta šeima vėl galės gyventi kartu su 4 mokyklinio amžiaus vaikais, kuriuos po nelaimės priglaudė giminės, ir gyventi ūkiškai, augindami gyvulius, savas daržoves, kaip visada norėjo“, – aukojusiems dėkoja Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeikaitė.
 
Aukok.lt duomenimis, 23 tūkstančių eurų suma buvo surinkta šiek tiek daugiau nei per savaitę. Daugiausia šeimai aukojo fiziniai asmenys. Fizinių asmenų aukos sudaro 98 proc. visų surinktų lėšų. Vidutinė fizinio asmens paaukota suma – 25 eurų. Didžiausia paaukota fizinių asmenų suma – 1000 eurų. Didžiausia juridinių asmenų paaukota suma – 500 eurų.
 
„Skaitant portale aukok.lt viešinamas aukotojų pavardes, vardus, organizacijų pavadinimus apima pasididžiavimo jausmas. Aukojusieji anonimiškai – neįvardijami, tačiau jų dosnumas – reikšminga bendrai pasiekto tikslo dalis. Širdingai dėkojame visiems ir kiekvienam prisidėjusiam: žiniasklaidai, savivaldybėms, kurios dalijosi informacija, karitiečiams, kurie kvietė prisidėti prie paramos ir patys aukojo, įmonėms, vienuolijoms, bendruomenėms ir visiems visiems, gyvenantiems ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, kurie neliko abejingi nelaimės akivaizdoje. Kiekvieno iš Jūsų dėka šie žmonės turės stogą virš galvos ir galės iš naujo kurti savo gyvenimą“, – bendrų pastangų rezultatu džiaugėsi Carito vadovė.
 
Nespėjusieji paaukoti, bet norintys prisidėti, vis dar gali tai padaryti Aukok.lt puslapyje. Paaukoti galima ir pavedimu, paskirtyje nurodant „Pagalba nukentėjusiems nuo gaisro“ bei per Paypal sistemą. Aukok.lt primena, kad juridiniams asmenims, kurie skiria paramą, parengiamos paramos sutartys. Dėl jų reikėtų kreiptis į Aukok.lt komandą.
 
Gaisras Šilalės rajono Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Užsiliepsnojus mediniam ūkiniam pastatui sudegė ne tik viduje buvusios malkos ir durpių briketai, kurias šeima taupė žiemai, bet ir visą gyvenimą po truputį pirkti bei tausoti Algimanto įrankiai, darbo priemonės. Gesinant gaisrą sulietas šalia stovėjęs medinis gyvenamasis namas, kurį vietos ūkininkas buvo užleidęs šeimai, kol vyras pas jį dirbo ūkyje. Praėjusį savaitgalį Alginantas su kaimynais spėjo perdengti apdegusią stogo dalį, su vaikais tvarkė suniokoto ūkinio pastato likučius.
 
Gaisras Didkiemio kaime Šilalės rajone pasiglemžė visa, ką turėjo šeima su 4 vaikais. Asmeninio albumo nuotr.
 
Kilus gaisrui, kurio priežastis nustatinėjama, Alginantas su šeima puolė gesinti užsiliepsnojusį ūkinį pastatą, kol atvyks ugniagesiai – liejo vandeniu namą, kad ugnis nepersimestų ir į jį. Visų pirma gelbėjo dokumentus, spėjo išnešti kelis buities prietaisus, visa kita – pražuvo. Apie padegėliams renkamą paramą plačiai skelbė Lietuvos Caritas, nacionalinė ir regioninė žiniasklaida, savivaldos atstovai, karitiečiai, daugybė geros valios žmonių. Patikimą platformą paramos rinkimui suteikė portalas aukok.lt.
Lietuvos Caritas ir aukok.lt informacija