Bendraamžio laiškas seneliui: pradžiugink juo močiutę, artimą ar vienišą vyresnio amžiaus žmogų

Pagrindinis Bendraamžio laiškas seneliui: pradžiugink juo močiutę, artimą ar vienišą vyresnio amžiaus žmogų
Bendraamžio laiškas seneliui. Lietuvos Carito nuotr.
 
Antras pagal žinomumą senelis parašė nuostabų laišką savo bendraamžiams, jautriai kreipdamasis į kiekvieną ir mus visus, dažnai ar rečiau aplankančius senelius. Nuo pat atsikūrimo prieš 35 metus Caritas Lietuvoje ypatingą dėmesį skiria vyresnio amžiaus žmonėms, ypač vienišiems, turintiems sveikatos problemų ar patiriantiems kitų iššūkių. Todėl, pasitikdami Pasaulinę senelių ir pagyvenusių žmonių dieną, kurią jau ketvirtą kartą minėsime liepos 28-ąją, kviečiame parodyti artumą savo šeimų vyresniesiems, pirmiesiems karitiečiams, pažįstamiems ar vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms.
 
Vasara – susitikimų metas. Lankydami vieni kitus parodykime dėmesį seneliams, skirdami lėto laiko pasibuvimui kartu. Tai geriausia dovana. O jos regimu ženklu bei mielu prisiminimu gali tapti į voką įdėtas bendraamžio laiškas seneliams, kurį galite atsispausdinti paspaudę nuorodas:
 
 
„Nepalik manęs senatvėje“ – artėjančios Senelių ir pagyvenusių žmonių dienos tema. Tai kvietimas mums visiems nepamiršti parodyti švelnumo seneliams ir pagyvenusiems mūsų šeimų nariams, aplankyti tuos, kurie nusivylę ir nebetiki kitokios ateities galimybe. Priešingai savanaudiškam požiūriui, vedančiam į nusivylimą ir vienatvę, parodykim atvirą širdį ir džiaugsmingą veidą kaip tie, kurie turi drąsos pasakyti: „Aš tavęs neapleisiu!“ ir žengti kitu keliu.
 
 
Susitikimų su seneliais akimirkomis kviečiame dalintis socialiniuose tinkluose, su prierašu #SeneliuDiena.
 
Lietuvos Carito informacija