Caritas skelbia „Dosnumo krepšelio“ iniciatyvą

Pagrindinis Caritas skelbia „Dosnumo krepšelio“ iniciatyvą
 
Kylant bendram pragyvenimo lygiui alkstančiųjų ne mažėja, o daugėja. Kaip parodė Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo apklausa, Lietuvoje maisto trūksta kas septintam. Praėjusiais metais trūko kas devintam. Prasidėjus šildymo sezonui Caritas sulaukia vis daugiau paramos maistu prašymų, todėl pirmą kartą visoje šalyje skelbia iniciatyvą „Dosnumo krepšelis“.
 
17 tūkstančių. Tiek Dosnumo krepšelių su prašomų paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų sąrašais Caritas paruošė dalijimui įmonėse, įstaigose, organizacijose, mokyklose, darbo ar draugų kolektyvams, šeimoms, pavieniams geradariams. Po lapkričio 17-osios – Vargstančiųjų dienos – pripildytus „Dosnumo krepšelius“ Carito savanoriai neš vienišiems, sergantiems, kitų sunkumų patiriantiems žmonėms.
 
Lietuvoje turime tokį gėdingą reiškinį, kaip dirbančiųjų skurdas. Pažeidžiamiausi – vieniši, neįgalūs žmonės, gausios šeimos, vieni vaikus auginantys tėvai. Matome, kaip žmonės iš paskutiniųjų stengiasi susimokėti už šildymą ir kitas komunalines paslaugas, dažnai net sveikatos sąskaita. Dar sudėtingiau – neturintiems savų namų, kai tenka mokėti ir už nuomą. Norime padėti visiems,  dkurie kreipiasi pagalbos maistu, tačiau tam reikia rėmėjų, kiekvieno iš mūsų. „Dosnumo krepšelis“ – patogus ir paprastas būdas labai konkrečiai prisidėti prie paramos. Gavę ilgo galiojimo maisto produktų, jauna mama ar vienišas senelis galės sau leisti nusipirkti vertingesnio maisto – mėsos, žuvies, daugiau daržovių, pagaliau – vaistų, kurių šaltuoju metu taip pat dažniau prireikia“, – dosniai dalintis kviečia Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Vienas iš iniciatorių „Dosnumo krepšelio“ akciją skelbti visoje šalyje – Carito Lietuvoje globėjas arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. Jo siūlymu aukojimo iniciatyvos pradžiai pasirinkta vargšų globėjo šv. Pranciškaus diena, o pabaigai – lapkričio 17-oji, Pasaulinė vargstančiųjų diena, skirta pamatyti skirtingus vargo veidus ir kokia turėtų būti laikysena jo akivaizdoje.
 
„Dosnumo krepšelis“ – tarsi atjautos pratybos. Gailestingosios meilės treniruotė pamatyti stoką artimiausioje aplinkoje: užuot gręžus žvilgsnį nuo vargstančio žmogaus, pagal išgales padėti, su kiekvienu asmeniu susitinkant veidas į veidą.
 
„Žmonėms, kurie gaus pripildytus krepšelius, tai bus ne tik paspirtis maistu, bet ir mūsų visų nuoširdus dėmesys ligoje, vienatvėje, sunkumuose“, – sako D. Bukeikaitė, neabejojanti, jog iniciatyva pasitarnaus socialinio jautrumo didinimui, pakviečiant vietos bendruomenes solidarumui su stokojančiais savo aplinkoje.
 
Vilniaus arkivyskupijos Carito nuotraukoje - karitietės Ieva Kuzmaitė ir Agata Granicka.
 
Dosnumo krepšelių dalijimo adresus, už iniciatyvą atsakingų karitiečių kontaktus bei kitą aktualią informaciją rasite paspaudus šią nuorodą - https://www.caritas.lt/page/dosnumo-krepselis.
 
Lietuvos Carito informacija