Jungti širdis – kurti viltį: jaunojo Carito susitikimas Graikijoje

Pagrindinis Jungti širdis – kurti viltį: jaunojo Carito susitikimas Graikijoje
 
Jaunojo Carito forumas „Briding the hearts, building hope“ (Jungti širdis – kurti viltį), kuris Graikijoje vyks iki rugsėjo 1-osios, subūrė Europos Carito jaunimą, forume taip pat dalyvauja trys jaunojo Carito atstovės iš Lietuvos.
 
Programoje – ne tik ryšių mezgimui bei savanorystės idėjoms svarbūs gyvi susitikimai, naujos pažintys, laikas kartu, bet ir galimybė patyrinėti, kaip jaunieji savanoriai remiasi bendromis Caritas vertybėmis, savo kasdienėse veiklose įtvirtinant jas. Forume ypač akcentuojamos tokios Caritas vertybės, kaip brolybė, solidarumas, tvarumas, žmogiškumas, dalyvavimas ir labdaringumas. Kiekvienoje sesijoje dėmesys skiriamas vienai iš jų.  Taip pat dalyviai turi galimybę įgyti konkrečių įrankių, žinių ir įkvėpimo praktikuoti savo vertybes, kad grįžę į namus skleistų žinią ir veiktų savose bendruomenėse. Forumo darbotvarkėje taip pat numatytas apsilankymas vietos Carito projektuose.
 
Europos jaunojo Carito forumo „Briding the hearts, building hope“ tikslas – leisti jo dalyviams augti kaip savanoriams: tobulinti savanorystės įgūdžius, kurti tarptautinį jaunųjų Caritas savanorių tinklą, keistis gerąja patirtimi ir idėjomis, stiprinti motyvaciją ilgalaikei savanorystei.
 
 
Lietuvos Carito informacija