Padėkime gaisro ištiktai gausiai šeimai iš Didkiemio Šilalės rajone

Pagrindinis Padėkime gaisro ištiktai gausiai šeimai iš Didkiemio Šilalės rajone
Gaisras Šilalės rajone Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Asmeninio albumo nuotr.
 
Namai, kur širdis, – tad padėkime gaisro ištiktai gausiai Rasos ir Alginanto šeimai vėl turėti namus tame pačiame Didkiemio kaime Šilalės rajone. 26 tūkst. eurų už mūrinuką su ūkiniais pastatais 4 mokyklinio amžiaus vaikus auginantiems žmonėms  – dideli pinigai. Tačiau, kaip sakė Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja Angelė Paulienė, jie tikrai labai darbštūs. Ir jeigu geros valios žmonės susitelks padėdami nusipirkti namus, gyvendami ūkiškai padegėliai netruks atsistoti ant kojų.
 
Pagalbą nukentėjusiems nuo gaisro renkame drauge su aukojimo internetu portalu aukok.lt, kuris privatiems asmenims ir įmonėms suteikia galimybę aukoti patogiau. Prisidėti prie paramos galite paspaudę šią nuorodą: https://www.aukok.lt/projektai/Pagalba-nukentejusiems-nuo-gaisro
 

Kaip rodo Carito patirtis, žmonės supranta, kaip baisu ugnyje netekti visko, ką užgyvenai, ir kad nė vienas neapsaugotas nuo nelaimės. Dažniausiai padegėliams pervedama po 20, 30 arba 50 eurų. Turtingesni žmonės, bendruomenės perveda ir didesnes sumas. „Rasos ir Alginanto atveju tereikia, kad tūkstantis neabejingų Lietuvos žmonių namo pirkimui pervestų po 20, 30, 50 eurų ir gausi šeima turės stogą virš galvos, galės prisidurti prie tėvo algos augindami gyvulius, daržoves, kaip darė iki nelaimės“, – prie paramos kviečia prisidėti Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
 
Gaisras Šilalės rajone Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Užsiliepsnojus mediniam ūkiniam pastatui sudegė ne tik viduje buvusios malkos ir durpių briketai, kurias šeima taupė žiemai, bet ir visą gyvenimą po truputį pirkti bei tausoti Alginanto įrankiai, darbo priemonės. Apdegė šalia stovinčio medinio gyvenamojo namo stogas. Pora tebesiglaudžia sulietame name, kurį vietos ūkininkas buvo užleidęs šeimai, kol vyras pas jį dirbo ūkyje. Vaikus laikinai priglaudė giminės. Vyriausiajai dukrai – 18, jauniausiai priešmokyklinukei 6-eri. „Dabar visa mūsų viltis – geros valios žmonių pagalba“, – sakė gausios šeimos tėvas Alginantas Andriulis.
 

Visų pirma šeima gelbėjo dokumentus, spėjo išnešti kelis buities prietaisus, visa kita – pražuvo. Asmeninio albumo nuotr.

Kilus gaisrui, kurio priežastis nustatinėjama, jis su šeima puolė gesinti užsiliepsnojusį ūkinį pastatą, kol atvyks ugniagesiai – liejo vandeniu namą, kad ugnis nepersimestų ir į jį. Visų pirma šeima gelbėjo dokumentus, spėjo išnešti kelis buities prietaisus, visa kita – pražuvo.
 
„Vargšai, vargšai žmonės“, –  sakė paramą šeimai organizuojanti ilgametė karitietė A. Paulienė. – Likti be nieko prieš žiemą – baisu“. Laimei, per gaisrą nenukentėjo gyvuliai, bet kažkur su visais jais reikės iš naujo kurtis, uždengus apgadintą gyvenamojo namo dalį. „Pats perdengsiu su pažįstamo pagalba. Moku ir darbo nebijau“, – sakė A. Andriulis.
 
Tame pačiame kaime parduodamas mūrinis namas su ūkiniu pastatu ir šiltnamiu – tvarkingas, eik ir gyvenk. Tačiau kainuoja, o šeima tiek santaupų neturi. Kai vienas dirbantis, keturi vaikai, o mama – prie ūkio, negausi ir paskolos. „Po nelaimės iš karto pradėjome rinkti paramą. Vienas verslininkas 1000 eurų paaukojo, pažadėjo paremti keli Seimo nariai, ligoninės gydytojai, į kuriuos asmeniškai kreipiausi. Vietiniai žmonės taip pat prisideda – po 20, 30, kas gali – 50 eurų aukoja. 1450 eurų jau turime surinkę ir renkame toliau. Kadangi vietos žmonės grynais linkę prisidėti, su seniūne lapus paruošėme: vardas, pavardė, kokią sumą padegėliams skiria, kad paskui nekiltų klausimų“, - sakė ilgametė karitietė A. Paulienė.
 
A.Paulienė. Asmeninio albumo nuotr.
 
Net ir nedidelė parama nelaimėje  reikšminga. Taip pat prašome pasidalinti šia informacija su galinčiais prisidėti prie paramos.
 
Lietuvos Carito informacija